Ihlamurun mucizevi etkilerinden tam anlamıyla faydalanabilmek için doğru demleme tekniğini kullanmak önemlidir. Yaygın bir yanılgıya karşın, ıhlamuru uzun süre kaynatmak, içerdiği besin değerlerinin buharla uçmasına neden olabilir.
Ihlamur yaprakları kaynadıkça acılaşır ve aynı zamanda lezzetini kaybeder. Uzmanlara göre, ıhlamurun maksimum faydasını elde etmek için doğru şekilde demlendiğinde etkisi 10 kat artabilir. Peki, ıhlamuru en doğru şekilde nasıl demlemeli? İşte besin değerlerinin kaybolmadığı bir demleme yöntemi;
IHLAMURUN ETKİSİNİ ARTIRAN YÖNTEMLER
C vitamini açısından zengin olan limon, tüketildiğinde bağışıklık sistemini güçlendiren bir zırh gibi etki gösterir.
Ihlamur içerisine biraz tarçın eklemek, balgamı sökme konusunda etkili olabilir. Örneğin, bir avuç ıhlamuru 2 litre suya ekleyerek bu karışımı hazırlayabilirsiniz.
Havuç içerisine katmak, kış aylarında vücudunuzu daha dirençli ve mukavemetli hale getirebilir. Aynı şekilde, bir tane zencefil eklemek antibiyotik özellikleri ortaya çıkarabilir.
Ada çayı eklemek boğaz sağlığınıza olumlu etkilerde bulunabilir, kuşburnu eklemek ise C vitamini alımınızı artırabilir. Eğer mümkünse, içerisine papatya eklemek ise vücuttaki toksinleri atmanıza yardımcı olabilir.
ZERDEÇALLA TÜKETİLDİĞİNDE AKCİĞERLERİ TEMİZLİYOR
Zerdeçal, içerisinde bulunan özel bir bileşen olan kurkumin sayesinde antioksidan ve anti-inflamatuar özelliklere sahiptir. Bir tane zerdeçal eklemek, özellikle grip gibi hastalıkların genellikle ciğerleri etkilediği düşünüldüğünde, akciğer sağlığını destekleyebilir. Kurkumin, iltihaplanmayı azaltıcı etkileriyle bilinir ve bu, özellikle solunum sistemini etkileyen rahatsızlıkların yönetimine katkıda bulunabilir.