“Peek Performance” isimli Apple etkinliği kapsamında güncellenen işlemcisiyle öne çıkan yeni iPad Air tablet modeli tanıtıldı.
Yerini aldığı model ile benzer modern bir tasarıma sahip olan yeni iPad Air, çok sayıda renk seçeneğiyle geliyor ve renkler arasında geçtiğimiz yıldan farklı olarak mor da bulunuyor. Teknik olarak baktığımız zaman tablet 10,9 inç 2360×1640 piksel Retina P3 ekranla geliyor. Safir cam ile korunan güç butonuna entegre Touch ID taşıyan yani Face ID yüz tanıma özelliği bulunmayan tablet, gücünü birçok Mac bilgisayarda ve son iPad Pro’da da yer alan Apple M1 işlemciden alıyor. Apple direkt söylemiyor ancak iddialara göre bu çok güçlü işlemci modelde 8 GB RAM ile destekleniyor. Arkasında tek bir kamera taşıyan ve Apple Pencil ile sunulan diğer klavye aksesuarlarına tam destek veren model, Apple Pencil’ı yan tarafında manyetik olarak şarj edilebiliyor. Tablet bağlantı tarafında ise yine USB-C kullanıyor.
Önünde 7 megapiksel FaceTime HD kamera, arkasında ise 4K video çekebilen 12 megapiksel kamera yer alan yeni iPad Air, görüntüleme konusunda da fiyat-performans açısından çok iddialı görünüyor. Stereo hoparlör sistemi taşıyan yeni Air, 20W USB-C şarj cihazıyla geliyor ve yüksek hız getiren WiFi 6 desteğine de sahip ve elbette LTE versiyonu da bulunuyor.
Güncelleniyor…..